Egy amatőr triatlonos élete

Egy amatőr triatlonos élete

Cipő gondok és beállítás

2018. április 13. - Norbert Kocsis

A cipőimre nagyon kényes vagyok, ha valamelyik nem tökéletes, akkor azonnal cserére kerül, vagy legfeljebb utcán használom tovább. Futócipőnél szerencsere van pár márka és típus, ami nekem bevállt. Edzéseken a Saucony Kinvara és Ride, versenyekre meg az Adidas Adizero Boston valamint az Asics Hyper tri révidebb távokon. 

Most viszont a kerékpáros cipőkről és azok beállításáról írnék röviden. Cipőt beállítani, mi ez a hülyeség? Kérdezhetik sokan. Pedig a nyereg mellett az egyik legnagyobb komfort növelő. Erre vannak profi megoldások, például a bike fitting, body geometry, stb fantázianevekkel. Ez egy nagyon jó befektetés lehet, de én szeretek kísérletezni, így marad az otthoni próbálgatás, ami még csak nem is feltétlenül gazdaságosabb. 

Ami nekem a problémám szokott lenni, az a külső talpélen a nyomás, valamint valószínűleg ezzel összefüggésben a térd belső oldalán, vagy a boka belső felén egy húzódó érzés. Eddig egyetlen egy cipőm volt, ahol ez egyáltalán nem volt jelen, mégpedig egy Specialized MTB cipő.

Mi lehetett a különbség? Egy elsőre kis jelentéktelen apróság, a Speci cipők másfél fokkal dőlnek kifelé. Innen jött az ötlet, hogy jó lenne ezt más cipőkkel is megpróbálni, amihez szintén a Specialized (nem reklám, nem fizetnek érte, de szívesen tesztelem más termékeiket is :) ) hozott megoldást.

Két lehetőség van, az egyik egy betét a cipő és a patent közé: esh_se2clw-il.jpg

A másik pedig egy betét a cipőbe:

28927_2200x1760.jpg

 

Nekem az első megoldás szimpatikusabb, mert ott az eredeti belső kialakítása a cipőnek megmarad, de az csak országuti cipőknél járható út. A talpbetétnél fontos megjegyezni, hogy 2 változat van. A sárga befelé dönti a cipőt, a narancs pedig kifelé (nekem ez kellett). A patent alá való megfordítható, ott nem kell erre figyelni. 

Nekem ezek a megoldások varázsütésre minden diszkomfortot eltüntettek. Ha valaki másnak is vannak hasonló tünetei, egy próbát megér!

A bejegyzés trackback címe:

https://triatlonparos.blog.hu/api/trackback/id/tr713831712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása