Egy amatőr triatlonos élete

Egy amatőr triatlonos élete

Orca 226 - Short sleeve race trisuit

2017. szeptember 08. - Norbert Kocsis

Az öltözködés fontos, triatlonnál különösen. Mindig nehéz eldönteni, hogy egy, esetleg kétrészes legyen a mez, legyen fehér a nap miatt, legyen ujja, ne legyen, hu de sok itt a kérdés...

Idén amikor Roth-ra készültem, eldöntöttem, hogy szeretnék egy jobb idővel célba érni. Ehhez a kulcs egy jó kerékpáros részidő. A leadható teljesítmény az edzések alapján adott, de a légellenálláson lehet javítani. Tesztek alapján ami a legfontosabb, az talán a bringán felvett pozíció. Ez nálam már jelenleg is eleg agressziv, csak a fejtartason kellene még igazítani. Aero bukóm van, a kerekeimre nem szerettem volna 2000 EUR-t költeni, így következett a ruha, mint legális teljesítmény fokozó.

Nekem az egyrészes ruhák jobban beváltak eddig és az Orca mezek szivacsozásával is jók a tapasztalataim, ezért náluk kezdtem el keresgélni. A naptejek anélkül, hogy újra kenné magát az ember, nehezen bírnak ki 7-8 órát, ezért hosszú ujjú mezre esett a választásom. Mivel 182cm magasságomhoz rendkívüli izomtömeg tartozik, S-es méretű kellett az Orca 226 - Short sleeve race trisuit-ból. Még a neve is gyönyörű. 

Két versenyt mentem eddig benne, és bevált. Bringán érezhetően gyorsabb tempót lehet vele menni. Persze nem kmh-ban mérhető, de a teljes távon szerintem 2-3 percet hoz egy hagyományos ruhához képest. Elvileg kompressziós is a mez, de ebből nem sokat érzek. Ami feltűnő, hogy vállban annyira szűk, hogy le kell tűrni a neoprén alatt a derékhez, különben korlátozza a váll mozgását. Ez olyan versenyeken, ahol nincs engedélyezve a neoprén, gondot okozhat, és szükséges lehet egy "swimsuit"-ra, magyarul ennek van megfelelője, esetleg úszó mez? Nem tudom.

A ruha nagyon érdekes anyagból van. Hiába fekete, még 30 fokban és napon is hűvös, és a leégéstől sem kell félni benne, A szivacsozás remek, mind bringán, mind futáson kényelmes, nincs semmi irritáció, kényelmetlenség, dörzsölés. 

Hiába egyrészes a mez, a pisiszünetet könnyű megoldani benne, mert a cipzárnál teljesen szétnyílik a ruha az idei modellnél, pont mint egy hagyományos meznél. Ez is egyben az egyik hibája a ruhának, ugyanis az alsó éle a cipzárnak maradandó nyomokat hagyott a hasamon, teljesen ledörzsölte a bőrt egy csíkban futásnál.

De vannak sajnos komolyabb negatívumok is. Méghozzá a varrási minőség. Már két verseny, nevezetesen egy középtáv és egy hosszútáv után a varrás több helyen kicsit elengedett a combnál lévő csúszásgátlónál, az anyagon is vannak kopásnyomok. Azt tudtam, hogy ez versenyruha és nem is edzésre való, nem is használtam arra, de úgy néz ki, hogy valóban csak pár szezont fog kibírni, ami az árát figyelembe véve drága beruházássá teszi. Persze ha ár/megtakarított perc nézzük, meg mindig az olcsóbb eszközök közé sorolható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://triatlonparos.blog.hu/api/trackback/id/tr5712809598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása