Egy amatőr triatlonos élete

Egy amatőr triatlonos élete

Adidas adizero Boston Boost 6

2017. szeptember 08. - Norbert Kocsis

A cipő mindenkinek egyéni, mi válik be. Nekem szerencsém van abból a szempontból, hogy nincs lúdtalpam, semmilyen ortopédiai problémám, ezért a "neutrális" cipők között keresgélhetek. 

Ezt a cipőt kimondottan versenyre vettem, mert annak ellenére, hogy a srakánál elég jó csillapitással rendelkezik, lehet benne gyorsan is futni, nincs meg benne az embernek a párnázottabb cipőkre jellemző "süppedős" érzése. 

Nem tartozom a leggyorsabb futók közé, triatlonban 3:22 a legjobb maratonom, ami 4:50/km-nek felel kb meg. Sokat gondolkoztam azon, hogy esetleg egy kevésbe párnázott, de talán valamivel gyorsabb cipőt választok, de végül győzött a józan ész. A maraton második fele, hacsak nem egy top versenyzőről meszélünk mindig sokkal rosszabb futóformát eredményez, mint az edzéseken megszokott. Az izmok fáradtak, elkerülhetetlen, hogy a sarkunkra is érkezzünk. Nézze csak meg mindenki a futáson készült képeket, még aki úgy gondolja, hogy aktívan a láb elején, közepén érkezik általánosságban, az is már sarkon fut. Nem igazán látni kivételt, beleértve magamat is.

A cipő minden tőlem elvárt tulajdonságát hozta Roth-ban. Meglepően gyorsan és könnyen lehet vele gyorsabban 4:20-30 közötti kilométert is futni és meg a végén, az 5 perc körüli lassú tempónál sem fajdult meg benne semmim. A térdet és az izületeket a körülményekhez képest jól védi. 

Mindenkép alacsony rüszttel és vékonyabb lábformával rendelkező futóknak ajánlanám, akik már valamennyire dinamikusan is futnak. 6:00 körüli kilométereknél még keménynek fog érződni főleg a talppárna alatti részen.

A talp nedves körülmenyek között is jól tad, a felső része a cipőnek pedig jól szellőzik, nem volt egyetlen egy vízhólyagom sem benne a verseny után. A talpbetét egészen érdekes, olyan mintha tépőzáras lenne, teljesen hozzáragad a zoknimhoz, nem enged csúszkálni még akkor sem, ha lazábban van megkötve a fűző. (csak a 6-os modellnél tapasztaltam ezt, az 5-ös nem ilyen volt) A talp lejtése 10mm.

Egyetlen hibájat találtam csak az Adidas adizero Boston Boost-nak, méghozzá azt, hogy aránylag gyorsan csökken a csillapítása a talpnak. Erre is igaz, mint minden versenyzéshez ajánlott felszerelésre, hogy edzésen csak korlátozottan érdemes használni. Körülbelül 300 km után már csereérettnek éreztem az elődöt. Ezt is figyelembe véve döntsön, aki a vásárlason gondolkozik.

Maraton távon, illetve hosszútávú triatlonon versenyre én erősen ajánlott kategóriába tenném.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://triatlonparos.blog.hu/api/trackback/id/tr7312809746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása