Egy amatőr triatlonos élete

Egy amatőr triatlonos élete

Polar M450

2017. szeptember 06. - Norbert Kocsis

Az óráról sokat nem tudok írni, teszi a dolgát, mint általában a Polar eszközök. 4 adatmezőt jelenít meg maximum, ami kicsit kevés, de bringán úgysem nézem sem a sebességet, sem a megtett távot állandóan, így pont elégséges. Nekem olyan 6-7 mező lenne az ideális. Üzemidő kb 12 óra GPS-el, pulzus merő öv és Stages csatlakoztatása mellett.

A GPS magas házak között vagy magas fás környezetben jelet veszít néha. A-GPS van az órában, és a GPS műholdak listáját a Polar Flow-n keresztül frissíti. Érdemes hetente gépre dugni, elvileg a mobil app-on keresztül is frissíti a listát, de akkor mintha mégsem történne meg. A mobil app 99%-ban megbízható, de eddig kétszer syncronizálás közben nemes egyszerűséggel törölte az edzéseimet. Annak nem örültem, de hát ez van. Ha nincs Strava-n az edzés, olyan, mintha nem is csináltam volna semmit.

A watt kjelzésnél érdemes 3s-re állítani a pillanatnyi „átlagot”, hogy ne ugráljon az érték állandóan.

img_1858.JPG

 

Aki ismeri a Polar menü rendszerét, annak könnyű lesz kiigazodni rajta. Nekem az kicsit furcsa, hogy a képernyők felosztását webes felületen, vagy az app-ban kell beállítani ,de legalább teljesen személyre szabható.

Hasznos a biztonsági menetfény, ha esetleg az emberre sötétedne út közben, de az igazat megvallva még sosem használtam, valamint a kiindulási ponthoz való visszavezetés lehetősége. Ez utóbbi főleg erdőben lehet fontos.

H7-es pulyusmérő szenzort használok az órához. Kicsi nagy, de annyira nem zavaró, 6 hónap alatt nem volt mellkas szíjjal sem gond. Sokkal gyorsabban meríti az elemet, mint az eddigi jeladók, már 4 hónap után cserélni kellett.

Árához képest nem rossz, újra megvenném, az utód sem tud sokkal többet, szerintem a live Strava segment, meg a TSS kijelzés nem éri meg a felárat.  

A bejegyzés trackback címe:

https://triatlonparos.blog.hu/api/trackback/id/tr8412805024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása